Uw winkelmandje is leeg

Huidveroudering, wat zijn de oorzaken?

 Je kan smeren wat je wil maar huidveroudering zit toch in je genen!

Is dat wel zo?

Anti-aging ofwel huidveroudering heeft met verschillende factoren te maken.
Je hebt huidveroudering die veroorzaakt wordt door factoren van buitenaf en veroudering die genetisch bepaald is.

70% tot 80% van huidveroudering wordt veroorzaakt door factoren van buitenaf!

En maar 20% tot 30% is genetisch bepaald!!!
En zelf de huidveroudering die veroorzaakt wordt door de genen kan je nog positieve beïnvloeden door een gezonde levensstijl.

Dus het heeft zeker wel invloed hoe je je kostbare huid verzorgd en hoe je leeft.

Invloeden van buitenaf die huidveroudering veroorzaken zijn bv:

Licht en UV-straling; Licht en UV-straling De gevolgen van UV-straling zijn rimpels, pigmentvlekjes en de huid wordt slapper door de afbraak van de elastinevezels. Denk maar eens aan een elastiekje dat je lang in de zon laat liggen: de elasticiteit en veerkrachtigheid is er uit het brokkelt af.  

Roken: roken heeft invloed op de kleur (grauw), doorbloeding en huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes, gesprongen bloedvaatjes en verstoppingen/meeeters.

Schadelijke milieustoffen; BV uitlaatgassen en fabrieksrook. Deze factoren zijn o.a. verantwoordelijk voor het pigment in de huid.

Chemische prikkels;  bv kapper en werk je veel met watersofperoxide

Airco;  de vochtigheid verdampt snel, waardoor je huid veel vocht verliest.  Te weinig vocht  droogte rimpels→gevoelige huid.

Voeding; vooral de suikers, de suikermoleculen gaan zich hechten aan de eiwitten zoals de  collageen en elastine vezel waardoor deze gaan verharden en de huid de elastisiteit verliest.

Slaapgebrek (langdurig); Door langdurig te weinig te slapen wordt de melatonine aanmaak minder. Melatonine helpt bij het herstel van de huid en stimuleert de aanmaak van collageen. Minder collageen→ minder stevige huid

mooimetbabordongenstress

Stress; Iedereen weet dat langdurige stress slecht voor je is. Stress heeft veel slechte invloeden op je huid.

Onregelmatige levensstijl; Sommige mensen hebben een onregelmatige levensstijl dit is niet goed voor je huid, je huid hersteld tijdens je rust periode (snachts) 

Alcoholconsumptie; Alcoholconsumptie onttrekt vocht uit je huid. Dit gebeurd niet wanneer je maar 1 alcohol drankje drinkt, maar als je vaak en veel  alcohol drinkt. Droge huid →fijne lijntjes


Medicijnen; Bv chemo. Medicijnen zijn natuurlijk ook niet altijd goed voor je huid, helaas hebben we het soms toch echt nodig om beter te worden.

Hormonen; b.v. een hormooncreme verdunt je huid.